Svetozara Markovića 75, Beograd - Tel: +381 11 306 555 8

Mauricijus

Mauricijus, Afrika Adresa: Telefon: Web: https://www.beachcomber-hotels.com/en/hotel/dinarobin-golf-resort-spa

od 899 eur

INDIVIDUALNO 

Honeyman

Stanovništvo i tradicija Mauricijusa je interesantan spoj kineskog, indijskog, arapskog, afričkog, francuskobritanskog i šireg evropskog uticaja


Republika Mauricijus je ostrvska država u jugozapadnom delu Indijskog Okeana, 900 km istočno od velikog suseda, ostrva Madagaskar, a 3.000 km daleko od afričke obale.

Glavni i najveći grad je Port Luis.


Mauricijus su otkrili Portugalaci u XVI veku, a nešto kasnije, kao holandsku koloniju naseljavaju je trgovci, farmeri i robovi i radnici koji su pristigli sa njima, kao i umetnici.


Mauricijus je dobio ime po holandskom princu Morisu od Nasaua, ili prema crnoputom svecu San Moris, koji je bio zaštitinik ostrva. Osim Holanđana, koji su u narednim vekovima istrebljeni sa ostrva kao i ptica Dodo, čiju su kompletnu populaciju upravo oni pojeli, ostrvom su zavladali Francuzi, a kasnije Englezi.


Stanovništvo i tradicija Mauricijusa je interesantan spoj kineskog, indijskog, arapskog, afričkog, francuskobritanskog i šireg evropskog uticaja, što rezultira sasvim izuzetnom i raznovrsnom kuhinjom, šarenilom arhitektonskih stilova i ljudi koji tamo žive.


Koralni greben, koji okružuje veći deo ostrva, sa tirkiznim morem koje ga okružuje i koje ponekad iznedri zadivljujuće talase, peščane plaže dužine 330 km, brojne lagune i tajnovite uvale, mistične pećine, vulkan čija je unutrašnjost kratera pošumljena, bujna tropska vegetacija, veličanstven vodopad Aleksandra, ogromna botanička bašta, čine Mauricijus jednim od najzabavnijih „Vanila ostrva" smeštenih u tropskom pojasu.


Bogatstvo prirodnih lepota i prijatna klima čine Mauricijus idealnim mestom za romantično putovanje, porodični odmor, zaljubljenike u sportove na vodi i golfere, kao i one koji bi nakratko želeli da pobegnu od stresa sopstvenih života.

Sadržaj

Šta posetiti?

Grand Bay (ili Gran Baie) je najveći turistički centar na Mauricijusu. Nalazi se na severnoj obali Mauricijusa, u oblasti Riviere du Rempart. Stari naziv ovog mesta je De Bogt Zonder Eyndt, što bi u prevodu sa holandskog jezika značilo “Zaliv bez kraja”. Da naziv apsolutno odgovara ovom mestu, uvere se svi turisti odmah nakon prve posete. U ovoj oblasti je moguće upražnjavati veliki broj sportova na vodi, kao što su jedrenje, skijanje na vodi, pecanje i mnogi drugi. Gran Baie je letovalište u kome se nalazi veliki broj hotela, restorana, noćnih klubova, radnji sa suvenirima i slično. Mesto je idealno za boravak mladih, s obzirom na to da je noćni život veoma bogat i raznovrstan, zbog velikog broja noćnih klubova, diskoteka i kafića; od kojih je najpoznatiji Buddha Bar. Od glavnog grada je ovo mesto udaljeno oko 30 minuta vožnje, dok se do aerodroma stiže za oko sat i 30 minuta.

Flic en Flac je letovalište koje se nalazi u oblasti Black River, na zapadnoj obali Mauricijusa. Naziv potiče od starog holandskog izraza “Fried Landt Flaak”, što u prevodu znači slobodna, ravna zemlja. Flic en Flac poseduje najdužu plažu na Mauricijusu, koja je idealna za porodično uživanje i razne sportove, kao što su odbojka, fudbal na pesku i naravno, plivanje. Plaže su sa svih strana okružene velikim koralnim grebenima, koji su karakteristični za ovo podneblje.Duž 8 kilometara dugačke plaže se nalazi mnoštvo restorana, hotela, radnji sa suvenirima. Flic en Flac je udaljen oko 30 minuta vožnje od Port Luisa, dok se do međunarodnog aerodroma stiže za oko sat vremena.

Pereybere je malo turističko mesto, koje je udaljeno svega 5 minuta vožnje od Grand Bay-a. Iako je veoma popularno, kako među lokalnim stanovništvom, tako i među lokalnim turistima, u Pereybere-u je uvek moguće naći neki kutak u kome se može uživati u tišini i lepotama Mauricijusa. Letovalište je poznato po prelepoj peščanoj plaži, dugoj oko 150 m. Ovde se nalazi i veliki broj restorana i supermarketa, a turisti mogu uživati u ronjenju, plivanju ili vožnji brodom sa staklenim podom.

Mont Choisy je, za razliku od živih mesta – Grand Bay-a i Pereybere-a, je mirno mesto udaljeno od međunarodnog aerodroma oko 65 km. Mont Choisy je idealno mesto za miran i idiličan odmor sa svojom 3 kilometra dugom plažom, koja spada među najduže na ostrvu, sa kristalno čistom vodom. Duž plaže se, naročito tokom vikenda, mogu pronaći štandovi na kojima se prodaju hrana, sladoledi i piće, što naročito pogoduje porodicama koje često dolaze ovde da provedu vikend.

Trou Aux Biches se nalazi u severozapadnom delu ostrva, na oko 65 kilometara udaljenosti od međunarodnog aerodroma. Karakteristika ovog letovališta jeste more tirkizne boje i jedna od najboljih plaža na celom ostrvu, koju okružuju bujne tropske bašte. Koralni greben se nalazi na samo 250 m od plaže i čini pravi raj za ljubitelje ronjenja.

Blue Bay je letovalište smešteno u jugoistočnom delu ostrva i čuveno je po Blue Bay plaži i predivnoj marini, koja je zaštićena kao prirodni rezervat. Blue Bay je idealno lociran, na samo 15 minuta vožnje od aerodroma. U ovom delu Mauricijusa su najpopularniji izleti u brodovima sa staklenim podom, kao i ronjenje, tokom kojih turisti mogu videti veliki broj riba najrazličitijih oblika i boja.

Zanimljivosti:

L’Aventure du Soucre je interaktivni muzej, u kome se posetioci mogu upoznati sa istorijom Mauricijusa. U muzeju se može vršiti degustacija i kupovina ruma, što je posebno interesantno turistima iz celog sveta. U okviru muzeja se nalazi i restoran Le Fangourin, u kome gosti mogu uživati u specijalitetima internacionalne i tradiconalne kuhinje, u prelepom ambijentu ispod drveta flamboyant.

Le Vanille Nature Park – posebno je interesantan mlađim posetiocima; iz razloga što u ovom parku mogu držati u naručju bebu Aldabra kornjače, iguane ili krokodila. U okviru muzeja se nalaze i insektarijum, kao i muzej fosila. U okviru muzeja se nalazi restoran Gladni Krokodil.

Ile aux Aigrettes – malo koralno ostrvo, koje se nalazi na samo 800 m udaljenosti od grada Mahebourg. Ostrvo je pretvoreno u prirodni rezervat, koji je stavljen pod zaštitu države. U ovom prirodnom rezervatu se mogu naći životinjske i biljne vrste, koje se ne mogu pronaći nigde u svetu. Neke od životinjskih i biljnih vrsta su blizu istrebljenja, kao što je i ružičasti golub (pink pigeon) – ptica karakteristična za ovo podneblje.

Napomena

Korisno je znati:

Valuta – rupi, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)

Jezik – engleski, francuski, kreolski

Vakcina – nije potrebna

Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)

Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija. Topli i vlažni period od decembra do aprila, od juna do oktobra svežiji i suv period (oko 25 stepeni)

U ponudi su trenutno individualni programi. 

Koje su prednosti rezervisanja aranžmana preko agencije?


Mi štedimo Vaše vreme

Kompletnu ponudu bez skrivenih troškova dobijate u roku od 24h

Ponudu prilagođavamo Vašim potrebama, navikama i budžetu

Imamo individualan i posvećen pristup svakom klijentu

Rezervisanjem preko naših sistema možete ostvariti značajne uštede (često smo povoljniji od online pretraživača)

Za dodatne informacije kontaktirajete nas putem mejla hobbit_travel@eunet.rs

Period važenja

od 23.05.2018 do 31.12.2023